Raftul cu filme

VIDEO. Netflix anunță primul serial polonez original: thrillerul „1983”

1983, seriale poloneze, seriale noi pe Netflix, seriale pe Netflix, Netflix, seriale noi, streaming online, Polonia
Imagine via Netflix / 1983

Platforma de streaming online Netflix, principalul concurent din domeniu pentru HBO GO pe piața din România, anunță o nouă premieră pentru țara noastră și nu numai, și anume serialul polonez 1983, cu actorii Maciej Musial și Robert Wieckiewicz în rolurile principale, încadrat în genurile dramă, crimă și thriller.

Serialul polonez 1983 reprezintă un thriller captivant regizat de patru regizori polonezi de prestigiu, și anume: Kasia Adamik, Olga Chajdas, Agnieszka Holland și Agnieszka Smoczynska. Producția originală realizată de Netflix spune povestea unei lumi distopice în care Cortina de Fier nu a căzut niciodată, iar Polonia este centrul unui univers care modelează viitorul întregii lumi.

La douăzeci de ani de la un atac terorist devastator care a oprit cursul eliberării Poloniei și căderea Uniunii Sovietice, Kajetan, un student la drept, și Anatol, un ofițer de poliție căzut în dizgrație, descoperă o conspirație care a ținut Cortina de Fier în picioare și Polonia sub un stat polițienesc represiv.

Acum, în anul 2003, după două decenii de pace și prosperitate, liderii regimului adoptă un plan secret pus la cale cu un adversar din anii 1980, care va transforma radical Polonia și va afecta viața fiecărui cetățean. Descoperirea celor doi ar putea stârni o revoluție, iar cei aflați la putere vor face orice să păstreze secretul.

„We are very excited to bring this gripping alternate history thriller with such an amazing Polish cast to life and to continue the successful collaboration with Oscar-Nominee Agnieszka Holland and her great team. I’m confident that 1983 will not only attract Polish viewers, but Netflix members around the world”, said Erik Barmack, Vice President of International Original Series at Netflix.

Din distribuția serialului polonez 1983 fac parte, printre alții, actorii Michalina Olszanska, Zofia Wichlacz, Andrzej Chyra și Krzysztof Wach, alături de Ewa Błaszczyk, Edyta Olszowka, Patrycja Volny, Agnieszka Zulewska, Wojciech Kalarus, Mateusz Kosciukiewicz și Miroslaw Zbrojewicz.

Primul sezon al serialului polonez are premiera pe 30 noiembrie 2018.

Citește mai multe articole despre seriale poloneze pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu