Raftul cu filme

Filmul „141 AD – Misiune în Dacia” are avanpremiera pe 22 iulie, la Râșnov

Misiune în Dacia, 141 A.D. - misiune în Dacia, misiune în Dacia, filme românești, Octavian Repede
Imagine via Nova Polaris / 141 A.D. - misiune în Dacia

Dacă în aprilie 2018 anunțam primele informații oficiale cu privire la filmul românesc 141 A.D. – Misiune în Dacia, în regia lui Octavian Repede, iată că acum Raftul cu Filme revine cu detalii legate de avanpremiera producției românești, care urmează să se desfășoare la Râșnov, la Cinematograful Amza Pellea, în ziua de duminică, 22 iulie 2018, de la ora 14:00.

Producția 141 A.D. – Misiune în Dacia, primul lungmetraj românesc independent de mister și mitologie antică, a fost finalizată și se poate urmări, în primă proiecție publică de avanpremieră, în ziua de duminică, 22 iulie, în cadrul Festivalului de Film și Istorii Râșnov, de la ora 14:00, la Cinematograful Amza Pellea.

Pasionații și iubitorii de film și istorie din țara noastră vor putea urmări una dintre puținele producții românești cu acțiunea desfășurată în perioada antică, atunci când civilizațiile daco-gete și Imperiul Roman trăiau în legendă și în război. Scenariul filmului urmărește povestea Centurionului Marcus, delegat pentru o misiune specială în teritoriile necunoscute ale dacilor liberi. Din distribuția filmului fac parte, printre alții, Cristian Stanca, Augustin Ungureanu, Cătălin Neghină, Laura Petrescu și Florin Nicula.

Pelicula 141 A.D. – Misiune în Dacia este o coproducție a Asociației Nova Polaris din Sibiu și a Asociației Culturale Veteres Milites, reprezentând debutul cinematografic în lungmetrajul de ficțiune al regizorului Octavian Repede, cel care semnează și scenariul după care a fost realizată producția. Următoarea avanpremieră a filmului este programată pentru 29 august, la Târgu-Mureș, la Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți.

Sinopsis pentru 141 A.D. – Misiune în Dacia:

Anul 141 după Hristos, în provincia romană Dacia. O apariţie neobişnuită de forma unei comete este observată pe cerul nopţii. Înţelepţii sunt de părere că este o apariţie nefastă care va aduce nenorociri şi moarte. În aceste zile înfricoşătoare, într-un castru roman de la marginea provinciei Dacia se răspândeşte o epidemie mortală în rândul soldaţilor cantonați aici. Medicii sunt depăşiţi de situaţie. Nimeni nu știe care este cauza acestei boli şi numărul morţilor se află în continuă creştere.

Un corp de exploratori romani, conduşi de experimentatul Centurion Marcus, alături de camarazii Aquila, Terțius şi Nerva, este trimis de către comandantul castrului, prefectul Cornelius Fulvius, într-o misiune specială în teritoriile necunoscute şi necucerite de la marginea Imperiului, aflate sub stăpânirea dacilor liberi, pentru a găsi o rezolvare neobişnuită acestei molime.

Călătoria romanilor spre misterioşii Munți ai Șarpelui devine plină de neprevăzut şi peripeţii. Sunt vremurile întunecate când Jupiter rânduia destinele muritorilor. Misiunea romanilor stă, așadar, sub semnul voinţei zeilor şi neprevăzutului.

Citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, conturile de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu